Prinsenbal Prinses Dorothé I 2012-2013

Zaterdag 17 november was de officiële aftrap van het nieuwe seizoen van onze eigen vereniging. Dit gebeurde traditiegetrouw met het Prinsenbal wat in het teken staat van het aftreden van de ‘oude’ en de bekendmaking van de ‘nieuwe’. Maar voordat de ‘nieuwe’ werd gepresenteerd gebeurde er eerst nog genoeg andere dingen.

Na de binnenkomst van Prins Rick de Eerste en zijn gevolgd werden er maar liefst drie nieuwe Skydancers voorgesteld aan de vereniging. Het zijn Joyce Eikenhorst, Amy en Noë Ansmink. Deze meiden zijn nieuw bij de Junioren gekomen.

Rond de klok van 9 over half 9 werd er ineens afgeteld en lichte er een scherm op wat op het podium stond. Na de nul sprongen er jeugdige leden, gehuld in gele polo’s, dwars door het scherm heen samen met een nar. De Tolhekkers maakten op deze manier kennis met de Jeugdraad. Voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging hebben we een heuse jeugdraad tot onze beschikking. Wilma van Huffelen stelde de jongelui aan de vereniging voor: Rachelle Vrinds, Juliën Vrinds, Calinda Hudepolh, Manon van Huffelen, Thomas van Huffelen, Lotte van de Berg en Susan Verbiesen. Achter de schermen wordt de Jeugdraad begeleid en bijgestaan door Wilma, Brigitta en Dorothé. Na deze presentatie kregen de leden van de Jeugdraad en Wilma een onderscheiding van Prins Rick de eerste. Later op de avond kreeg de Jeugdraad nog een spontane aanmelding van Maureen van der Kris. Zij werd gelijk voorgesteld, in een polo gehesen en onderscheiden. Maureen bij deze alsnog van harte welkom.

Na dit alles was het tijd voor de Minioren Skydancers om hun nieuwe gardedans te laten zien aan het publiek. Vol enthousiasme lieten de jongste danseressen zien waar ze zo hard op hadden getraind de afgelopen periode.

Na wat dansmuziek van Gosé (onze huis-DJ) was het tijd voor de Junioren en Senioren Skydancers om hun kunsten te laten zien. Amy, Noë en Joyce dansten voor het eerst mee met de Junioren voor een enthousiast Tolhekker-publiek. Aansluitend betraden de Senioren de dansvloer. Helaas zonder Charon want zij had een muziek uitvoering, maar wel weer met Dorothé. Zij maakt haar comeback bij de Senioren, maar dat bleek later op de avond helaas van korte duur te zijn. Zowel de Junioren als de Senioren zette een mooi optreden neer.

Om 10 over 10 was het dan tijd voor Prins Rick 1 om af te treden. Nadat hij van zijn versierselen was ontdaan door het Vorstendom werd hij overgeleverd aan zijn adjudanten. Deze lieten hem zich omkleden in een uiterst sportief tenue, waarna hij op een binnengereden hometrainer moest fietsen om alle gehaktballen van het afgelopen seizoen er af te trainen. Dit terwijl de zaal juist van een heerlijk gehaktballetje mocht genieten. Gelokt door de gehaktballetjes fietste Vorst Rick zo de zaal uit om een einde te maken aan zijn tijdperk.

In het prinsloze tijdperk nam huis DJ Gosé het heft weer in handen en draaide gezellige muziek aan elkaar. Rond de klok van half 11 kwam er beweging in de zaal en begon het Vorstendom zich voor te bereiden. Er werden stoelen klaargezet en ineens klonk daar de muziek van het TV programma ‘Ik hou van Holland’. Ten tonele verschenen Linda de Mol (Hettie Vrinds), Jeroen van Koningsbrugge (Vera Knobben), Guus Meeuwis (Tonnie Verbiesen) en meneer Chung (Jacco van Ommen). Er werden publiek neergezet met vlaggetjes en er werden teams samengesteld. Alles was nu klaar voor de opname van het programma.

Vragen werden gesteld en antwoorden vlogen over en weer. Er werd geen ja, geen nee en geen uh gedaan waarin Ferry Verbiesen bijzonder goed bleek te zijn. Helaas voor het team van Jeroen bakte Harry Mulder er niet veel van. Uiteraard zong meneer Chung de sterren van de hemel. Voor de teams was het moeilijk om te schatten wat hij nu zong! Iedereen in de zaal was gevraagd wie de nieuwe zou worden. Werd het Erik Kogelman, André van Huffelen of toch iemand anders. Beiden teams mochten door het schatten van deze vraag aan het rad draaien.

Het programma werd afgesloten met het verjaardags-spel. Jeroen was jarig geweest en had een nieuwe mobiel. Meneer Chung kwam binnen met een groot cadeau en de teams werden voorzien van hoedjes en in een kring gezet. Linda stelde in een razend tempo de vragen en antwoorden goed en fout vlogen wederom in het rond. Uiteindelijk begon de klok te tikken en werd er afgeteld en daar kwam de ‘nieuwe’ tevoorschijn. Dit jaar worden wij Tolhekkers aangevoerd door Prinses Dorothé de eerste.

dorothè I

Na het installeren van de adjudanten Sjoert Vijschaft  en André van Huffelen werd door de kersverse prinses de proclamatie voorgelezen. Daarin kwam aan het einde naar voren dat we dit jaar carnaval gaan vieren met het thema ‘Ik hou van Holland’. Aansluitend werd het lied ingezet van prinses Dorothé en ging zij voor in de polonaise. De aanwezigen kregen vervolgens de gelegenheid om prinses Dorothé en haar adjudanten Sjoert en André te feliciteren.

Rond de klok van 1 uur werd de avond afgesloten met het lied ‘Ik hou van Holland’ en met de Purperen Hei.

Comments are closed.