Prinsenbal Prinses Jillina I 2013-2014

Afgelopen zaterdag stond de eerste avond van het seizoen van C.V. De Tolhekkers op het programma. Het jaarlijkse Prinsenbal waar traditiegetrouw de oude Prins(es) aftreedt en om exact 23.11 uur de ‘nieuwe’ gepresenteerd word. Dit jaar is het wederom een Prinses geworden en wel Prinses Jillina de Eerste (Jillina Baartse) en gaan de Tolhekkers carnaval vieren onder het thema ‘Wilder dan het Wilde Westen’.

Prinsenbal 2013-2014 115

Rond de klok van acht uur begon de Bouwakker vol te stromen met Tolhekkers en Tolhekkerinnen om te genieten van het jaarlijkse Prinsenbal. De avond werd volgens traditie geopend met de binnenkomst van Prinses Dorothé de Eerste en haar gevolg. Aansluitend onderscheidde zij nog een nieuw lid van de Raad van Elf. Jeugdprins Bas reikte ook onderscheidingen uit enwel aan Prinses Dorothé en haar adjudanten Sjoert en André.

Klokslag tien over tien kwam er een einde aan het tijdperk van Prinses Dorothé de Eerste. Zij en haar adjudanten Sjoert en André werden ontdaan van hun versierselen. Aansluitend voerden Sjoert en André Vorst Dorothé af in een kruiwagen nadat zij eerst een klompendans had gedaan.

Hierna brak het Prinsloze tijdperk weer aan en kon iedereen beginnen met raden wie de ‘nieuwe’ zou zijn. Kwart voor elf was het zover en verschenen Hetty van Dijk en Tonnie Krabbé ten tonele samen met Vera Oosterhuis, Rick van Velzen en Petra Kaagman. Er werd samen met oud vorsten een aflevering van The Voice nagedaan. Het was de bedoeling dat er uiteindelijk 3 stoelen zouden omdraaien. Toen vorst Henk verscheen en het nummer Dochters zong van Marco Borsate gebeurde het. Alle stoelen draaiden om en daar kwam de dochter van Henk tevoorschijn als Prinses Jillina.

Na het omhangen van de versierselen werden de adjudanten Henk Baartse en Ellen Verbiesen geïnstalleerd en werd de proclamatie voorgelezen. Hierin werd ten elfde bekend gemaakt dat de Tolhekkers dit jaar feest gaan vieren onder het thema ‘Wilder dan het Wilde Westen’. Na haar allereerste polonaise als leidster van de Tolhekkers kon Prinses Jillina daarna de felicitaties van de vereniging in ontvangst nemen

Comments are closed.