Prinsenbal Prins André I 2014-2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAZaterdag 15 november 2014 stond de eerste avond van het seizoen van C.V. De Tolhekkers op het programma. Het jaarlijkse Prinsenbal waar traditiegetrouw de oude Prins(es) aftreedt en om exact 23.11 uur de ‘nieuwe’ gepresenteerd wordt. Dit jaar is het een Prins geworden en wel Prins André de Eerste (André van Huffelen). De  Tolhekkers gaan carnaval vieren onder het thema ’50 tinten carnaval’.

Rond de klok van acht uur begon de Bouwakker vol te stromen met Tolhekkers en Tolhekkerinnen  die kwamen genieten van het jaarlijkse Prinsenbal. De avond werd volgens traditie geopend met de binnenkomst van Prinses Jillina de Eerste en haar gevolg.

Klokslag tien over tien kwam er een einde aan het tijdperk van Prinses Jillina de Eerste. Zij en haar adjudanten Ellen en Henk werden ontdaan van hun versierselen. Aansluitend voerden Ellen en Henk Vorst een cowboyact op waarbij Jillina  werd vastgebonden aan een totempaal.

Hierna brak het Prins(es)loze tijdperk aan en kon iedereen beginnen met raden wie de ‘nieuwe’ zou zijn. Kwart voor elf was het zover en verscheen Bob Ross ten tonele om een heuse schildercurses te gaan geven. De assistentie tijdens dit op nummer schilderen was in handen van Anton Heijboer, Vincent van Gogh, Tante Til en Annie Schilder. Nadat het complete schilderij was ingekleurd verscheen Prins André de Eerste.

 Na het omhangen van de versierselen bij de prins werd de proclamatie voorgelezen en werden de adjudanten Jeroen Contermans en Harry Kogelman geïnstalleerd. In de proclamatie werd ten elfde bekend gemaakt dat de Tolhekkers dit jaar feest gaan vieren onder het thema ’50 tinten carnaval’. Na zijn allereerste polonaise als leider van de Tolhekkers kon Prins André de felicitaties van de vereniging in ontvangst nemen.

Om één uur werd traditiegetrouw de Purperen Hei gezongen en gingen de Tolhekkers ieder weer hun eigen weg.

Comments are closed.