Prinsenbal Prins Jeroen I en Prinses Diana I 2015-2016

Zaterdag 14 november 2015 stond de eerste avond van het seizoen van C.V. De Tolhekkers op het programma. Het jaarlijkse Prinsenbal waar traditiegetrouw de oude Prins(es) aftreedt en om exact 23.11 uur de ‘nieuwe’ gepresenteerd wordt. Dit jaar is het voor het eerst een Prinsenpaar geworden, en wel Prins Jeroen de Eerste en Prinses Diana de Eerste (Jeroen en Diana Contermans). Dit jaar gaan de Tolhekkers carnaval vieren onder het thema ’Carnaval 2.0’.

Rond de klok van acht uur liep de Bouwakker vol met Tolhekkers en Tolhekkerinnen allen om te genieten van het jaarlijkse Prinsenbal. De avond werd volgens traditie geopend met de binnenkomst van Prins André de Eerste en zijn gevolg.

Aansluitend werden er twee nieuwe Skydancers voorgesteld. Dit jaar zullen Kim en Mike van Pijkeren hun eerste passen gaan zetten op de dansvloer. Voor het eerst in het bestaan van de dansgarde mogen we een heuse ‘dansjonker’ welkom heten! Kim en Mike we wensen jullie vele leuke en gezellige jaren toe bij de Skydancers!

Klokslag tien over tien kwam er een einde aan het tijdperk van Prins André de Eerste. Hij en zijn adjudanten Jeroen en Harry werden ontdaan van hun versierselen. Aansluitend voerden Jeroen en Harry Vorst André af als mummie. Uiteraard werd dit vooraf gegaan door een ludieke act van de beide heren. André verliet niet zomaar de zaal want net zoals in het ziekenhuis kon iedereen nog even afscheid nemen van de ‘patiënt’.

Hierna brak het Prinsloze tijdperk aan en kon iedereen beginnen met raden wie de ‘nieuwe’ zou worden. Kwart voor elf was het zover en startten de opnames voor het programma RTL Late Night. Diverse gasten schoven aan aan de tafel bij Humberto (Hetty Vrinds) zoals Louis van Gaal (Petra Verbiesen), Floortje Dessing (Dorothé Dijkhuizen) en een heuse Herman Brood-fan (Jillina Baartse). Uiteraard ontbrak Luuk (Rick Hüdephol), met zijn spraakmakende internetfilmpjes, ook niet. En mocht u willen weten waarom specifiek deze gasten aan de tafel zaten dan kunt u terecht bij ons kersverse Prinsenpaar. Nadat de vraaggesprekken aan de tafel waren afgerond mocht de Brood-fan optreden met Herman Brood, maar wat schetste ieders verbazing, daar stond plots Jeroen te zingen met Brood. Hij is namelijk een Brood-fan in hart en nieren. Na een interview gaf hij aan dat hij zich wel erg alleen voelde. Vervolgens verscheen dan ook Diana ten tonele. Dit was voor alle aanwezigen een complete verrassing want nog nooit eerder in het bestaan van de Tolhekkers verschenen een Prins én een Prinses.

Na het omhangen van de versierselen werd de proclamatie voorgelezen en werden de adjudanten Jillina Baartse en Thomas van Huffelen geïnstalleerd. In de proclamatie werd ten elfde bekend gemaakt dat de Tolhekkers dit jaar feest gaan vieren onder het thema ‘Carnaval 2.0’. Na hun allereerste polonaise, als leiders van de Tolhekkers, konden Prins Jeroen en Prinses Diana de felicitaties van de leden in ontvangst nemen.

Om één uur werd er traditiegetrouw de Purperen Hei gezongen en gingen de Tolhekkers ieder weer hun eigen weg.

Kortom een zeer geslaagd Prinsenbal met twee unieke primeurs… Een Prinsenpaar  en een dansjonker. Dat belooft wat te worden dit jaar…

Comments are closed.