Prinsenbal Prinses Ellen I 2016-2017

 

Prinses met een boog vol kleuren.

Zaterdag 12 november 2016 stond de eerste avond van het carnavalsseizoen van C.V. De Tolhekkers op het programma, namelijk het jaarlijkse Prinsenbal, waar traditiegetrouw om exact 23.11 uur de ‘nieuwe’ gepresenteerd word. Dit jaar is er voor een prinses gekozen. De Tolhekkers worden dit seizoen voorgegaan door Prinses Ellen de Eerste (Ellen Verbiesen).

Rond de klok van acht uur stroomde de Bouwakker vol met Tolhekkers en Tolhekkerinnen allen om te genieten van het jaarlijkse Prinsenbal. Volgens de traditie startten de Tolhekkers de avond met de binnenkomst van het prinsenpaar. Helaas konden Prins Jeroen en Prinses Diana niet aanwezig zijn in verband met de gezondheid van Jeroen. Dit betekende dat zij deze avond helaas niet op ludieke wijze konden aftreden.

Onder toeziend oog van adjudanten Jillina en Thomas werd de foto van het paar door voorzitter André bij de galerij van het Vorstendom gehangen.  De adjudanten lazen voor het ophangen van de foto een tekst voor die was geschreven door Prins Jeroen en Prinses Diana.

Hierna brak het prinsloze tijdperk aan en kon iedereen beginnen met raden wie de ‘nieuwe’ zou zijn. Om kwart voor elf startte de vorstelijke uitzending van Heel Holland Bakt. Men kreeg de opdracht om in elf minuten een prinsheerlijke taart te bakken. Uiteindelijk werd geen van de baksels goed bevonden. De jury van Heel Holland Bakt had al een taart gemaakt, maar daar ontbrak de kers nog op. Na het starten van de muziek kwam de kers tevoorschijn, namelijk Prinses Ellen de Eerste.

Na het omhangen van de versierselen werd de proclamatie voorgelezen en werden de adjudanten, Ferry Verbiesen en André van Huffelen, geïnstalleerd. In de proclamatie werd ten elfde bekend gemaakt dat de Tolhekkers dit jaar feest gaan vieren onder het thema ‘Een boog vol kleuren’. Na haar allereerste polonaise als leidster van de Tolhekkers nam Prinses Ellen de Eerste de felicitaties van de alle Tolhekkers in ontvangst.

De avond werd traditiegetrouw afgesloten met het zingen van de Purperen Hei

Comments are closed.